Italian Open v Cervii 2002

Italian Open v Cervii

Taneční festival v Cervii uspořádali Adalberto a Lalla Dell´Orto již po devatenácté. 5.000 tanečních párů ze 34 zemí, 42 zahraničních a 52 italských porotců – to jsou počty, které ukazují na obrovský zájem tanečníků celého světa zúčastnit se, zasoutěžit si, odporotovat a – pro některé především – užít si v kombinaci s tancem krásné dovolené.

Týdenní maratónek, který se každoročně koná poslední červnový týden, je zpravidla obsazen vysoce kvalitně – poroty v čele s Billem Irvinem MBE a Peter Maxwellem (novým blackpoolským speakerem) vybraly za vítěze letošních soutěží páry Giorgianni – Manfredini, Watson – Carmen, Gozzoli – Betti a Formica – Nikiforova. Kromě Giorgianniho jsou to současné nejlepší páry světa ve svých kategoriích.

Ráno practice, poté koupání v moři s volejbalem či stolním tenisem, pizza nebo pasta, večer shlédnutí soutěží a pak ještě noční procházka se zmrzlinou – to může být Váš denní režim, zúčastníte-li se někdy příště. V den soutěže Vám však ani samotní Italové nedoporučují slunění – slunce prý bere sílu a tak byste také připálení a při tanci ve vedru mohli rychle balit kufříky.

Česká výprava na letošním italském svátku byla celkem početná a pro některé páry také úspěšná. Přesné výsledky všech tančících jsou na jiném místě tohoto časopisu.

My s Lenkou jsme v soutěži Profi standard, která je jednou z osmi soutěží WD&DSC – World Series obsadili 7. místo, avšak do finále nám chyběl pouze jeden křížek. Je těžké hodnotit vlastní výkon, dle názorů přátel jsme mohli či měli být ve finále, ale i tak jsme spokojeni s naším nejlepším výsledkem ve World Series. Po Italian Open jsme na 17. místě v žebříčku profesionálních tanečních párů.

V Profi latina se výborně uvedli bývalí trojnásobní amatérští mistři ČR Jaroslav Kuneš s Janou Vondruškovou, kteří obsadili za skvělými páry 5. místo. Už 3 dny předtím v soutěži Rising Stars skončili na 2. místě jen kousek od vítězství. Poskočili na 32. místo světového žebříčku WD&DSC.

Soutěž nad 35 let v latině vyhráli již potřetí v Cervii manželé Bartůňkovi.

Pro českou veřejnost byla jistě zajímavou soutěží IDSF IO standard. V této soutěži se poprvé ukázali Pavel Dvořák a Ivana Chlupová. Bohužel  se jim nedařilo tak, jak si jistě přáli, a obsadili až 37. místo. Nechme tomuto páru čas na zdokonalení. Radostnější pocity zažila dvojice Isaia Berardi s Jitkou Wallischovou, kteří postoupili do čtvrtfinále, kde skončili na 25. místě. Ve stejném kole dotančili také další dva české páry. Ondřej Ledabyl a Eva Střelcová byli 18. a nejlépe umístěným amatérským českým párem se tak v Cervii stali Filip Růt s Veronikou Navrátilovou na 16. – 17. místě.

Účast na taneční soutěži v Cervii je určitě krásným zakončením sezony a tak nezbývá, než popřát všem českým tanečním párům, aby se za rok přijeli na tento svátek tance podívat.

Marcel Gebert

(Napsáno pro Dancetime)

 

About the author: marcellenk

Leave a Reply

Your email address will not be published.